Festival

Voor het eerst in de rijke geschiedenis van Velon congressen is er een feestelijk festival geprogrammeerd: een informeel samenzijn met ruimte voor een goed gesprek, nieuwe ontmoetingen, muziek, dans en heerlijke gerechten.

 

Miel

De avond is in tweeën opgedeeld. In het eerste deel wordt de innerlijke mens verzorgd. Studenten van de hotelschool van het Friesland College verwennen u met smakelijke gerechten en drankjes naar keuze zijn inbegrepen.

 

De deuren zijn open vanaf 18.20 uur en het diner loopt tot aan 20.30 uur. Naast de lekkere gerechten die overal op de begane grond worden aangeboden, kunt u ook genieten van muziek. In elke ruimte treft u andere artiesten, andere muziek en andere gerechten aan. Verplaatst u zich vooral regelmatig om te kunnen genieten van het diverse aanbod op zowel muzikaal als culinair gebied.

 

Entree is op vertoon van uw badge met diner-ster. Deze ster staat op de badge als u zich vooraf voor het diner heeft ingeschreven. Mocht u dat per abuis vergeten zijn en u zou alsnog willen deelnemen, stuurt u dan z.s.m. een mail naar velon2020@leidscongresbureau.nl om het diner aan uw inschrijving te laten toevoegen. De kosten bedragen € 40 voor het diner inclusief drankjes naar keuze. Op maandag 8 maart 2021 kunt u zich bij de registratiebalie melden om te informeren of er nog reserveplekken beschikbaar zijn. Indien dit het geval is, kunt u de kosten ter plekke met pinbetaling voldoen en de diner-ster zal aan uw badge worden toegevoegd.

 

Feestjûn

Het tweede deel van de avond is vanaf 20.30 uur en is voor elke deelnemer gratis toegankelijk op vertoon van de congresbadge. Drankjes tijdens dit deel zijn voor eigen rekening; u kunt deze met pinbetaling voldoen. Tijdens het feestgedeelte kunt u genieten van allerlei muziek en zelfs een salsaworkshop volgen. In de grote zaal zal een spetterende coverband de avond afsluiten en in het café kunt u zich laten omringen door zang en gitaarklanken.

Davina Marinozzi

Davina, oorspronkelijk uit Italië, is een Rotterdamse kunstenaar met jarenlange ervaring als solo-artiest. Bijna afgestudeerd aan het Codarts Conservatorium, Jazz Vocals Bachelor, miste ze de kans niet om vele andere muziekstijlen te ontdekken tijdens haar reis in Nederland. Ze brengt u terug in de tijd op de noten van de grootste jazzzangers (Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Frank Sinatra), van pakkende swingstukken tot de meest romantische ballads en ook de authentieke bossa nova-liedjes van de “maestro” Antonio Carlos Jobim. Maar ze zal u ook verrassen met haar eigen arrangementen van enkele van de meest populaire artiesten, zoals Sting, Stevie Wonder, Alicia Keys en vele anderen!

Joost Dobbe

Joost is een zanger en gitarist; een singer-songwriter met eigen werk, maar ook een troubadour met een breed repertoire van klassiekers uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90. Hij heeft drie albums met eigen werk op zijn naam staan. De stijl van deze songs doet denken aan een mix van The Beatles en Neil Young: rootsy maar met veel melodie.
Regelmatig geeft Joost gitaarworkshops op basisscholen, kinderopvangcentra en kinderfeestjes, omdat hij dat leuk vindt en omdat hij het belangrijk vindt. Tijdens het festival zal Joost bekende nummers uit de vorige eeuw ten gehore brengen, afgewisseld met zijn eigen werk.

Raoul Michel

Voor Raoul Michel is muziek de fundering waar hij altijd op heeft kunnen bouwen. De zanger/gitarist uit Haarlem krijgt op zijn zesde voor het eerst een gitaar in handen. Na een roerige jeugd, geniet hij zijn muzikale opleiding aan het conservatorium, waar hij zich ontwikkelt als singer/songwriter. De inkt op zijn diploma is nog niet droog of hij is professioneel muzikant. Hij staat meer dan tweehonderd keer per jaar op de planken als gitarist bij o.a. Candy Dulfer, Boris, Waylon en Jennie Lena. Met schoolvrienden vormt hij de band Van Huys Uit, waarin hij als songwriter en gitarist nog steeds actief is. Hoewel hij blijft schrijven, staat zijn solocarrière als songwriter in de wacht. Tot hij zijn oude gitaarleraar tegen het lijf loopt. Die verzekert hem dat hij zijn tijd verdoet. Hij moet alleen verder, met eigen liedjes. Deze zullen naast bekend werk van anderen, zeker ten gehore worden gebracht tijdens het festival.

Timo de Jong

Timo keert terug naar de plek waar hij zijn opleiding heeft genoten. Zijn studie aan D’Drive ligt inmiddels een paar jaar achter hem, maar de opleiding zal vol van trots met een hoofdletter T op deze telg zijn. Timo maakt country-, folk en rock ‘n rollmuziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan vijfhonderd keer op, waaronder twee keer Eurosonic Noorderslag en twee tours door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens zijn optreden. Dit is er eentje waarvan je later kan zeggen: ‘die heb ik nog gezien tijdens het Velon Festival in Leeuwarden!’

The Slampampers

Van Duitsland tot België, Canada, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zwitserland tot aan Zuid Korea toe heeft dit reizende gezelschap met hun spectaculaire performances, een diepe indruk achtergelaten. The Slampampers zijn drie zéér ervaren musici-entertainers en maken een komische show gebaseerd op hun muziek waarbij comedy en muziek samengaan.
The Slampampers combineren Jump & Jive, Doowop, Close Harmony Singing en een verdwaalde Rap met tomeloze energie, onverwachte comedy en liters zweet! De drie Slampampers zijn zowel uitstekende muzikanten als geweldige komedianten, bestaande uit zang, saxofoon, bas en drums. Ze hebben zich ontwikkeld tot ervaren entertainers die spelen in zowel theaters als op festivals en andere events, op straat en zelfs in huiskamers. Een ‘feelgood-show’ met een lach, zo eentje waar je goeie zin van krijgt.

Groove Department

We hebben hemel en aarde moeten beweging om Groove Department te kunnen programmeren tijdens het festival. En wat zijn we blij dat het gelukt is. Groove Department is de meest energieke en spetterende top-100 coverband van Nederland! Een vriendengroep van negen muzikanten die door binnen- en buitenland toert en te gekke shows neerzet. Met daverend enthousiasme brengt de band funky versies van recente hits en de classics van weleer. Het is onmogelijk om stil te blijven staan, want één ding is zeker: You’ve got to groove with Groove Department!

Disco & Salsa Workhop

De Kleine Zaal staat in het teken van dansen. De DJ zal bekende en zeer dansbare songs ten gehore brengen, waarvan vele uit de memory lane. Het wordt zo’n avond waar de voeten met gemak van de vloer gaan, het haar los wordt geschud en teksten van oude songs moeiteloos over de lippen komen.
Tussendoor kan er gewerkt woorden aan een specifieke vaardigheid: salsa. Een speed course van een half uur leert de basis, waar je de rest van je leven profijt van zal hebben. Gooi de heupen maar los!