Ontdek Leeuwarden

In slechts 1 uur en 3 kwartier brengt de trein u van Utrecht Centraal naar Leeuwarden. Ljouwert is meer dan een bezoek waard met haar charmante historische centrum, een toren die schever staat dan die van Pisa, prachtige musea en bijzondere winkelstraatjes.
Nu u er toch bent voor het Velon Congres 2020, kunt u gelijk het best bewaarde geheim van het Noorden ontdekken.

 

Klik hier voor een interactieve kaart van Leeuwarden, met daarop bezienswaardigheden, restaurants en barretjes, plekken om te overnachten, uitgaansgelegenheden en evenementen die plaatsvinden.

Historische binnenstad

Ken je de gezellige binnenstad van Leeuwarden al? Deze ademt geschiedenis. Van 1584 tot 1747 was Leeuwarden hofstad van Nederland. Tot op de dag van vandaag zie je dat nog terug. Het rijke verleden zie je terug in de vele mooie historische panden. In het centrum staan zelfs twee paleizen; het Stadhouderlijk Hof en het Princessehof, en je kunt heerlijk wandelen door het voormalig lusthof van de Nassaus in stadspark de Prinsentuin.

 

Als je een bezoek brengt aan Leeuwarden, dan mag je hét icoon van de stad, de Oldehove, natuurlijk niet missen. De Oldehove staat hier al sinds 1529 en is zelfs schever dan de Toren van Pisa! Je kunt hem van binnen en buiten bewonderen. Verder lezen…

Tours

Het Historisch Centrum Leeuwarden beschikt over een groep enthousiaste en deskundige gidsen die vertellen over de boeiende geschiedenis van de stad. De wandelingen voeren langs vele monumenten, oude grachten, schilderachtige hofjes en vergeten steegjes. Zo ontdek je de hidden gems van Leeuwarden.

 

Verder biedt A Guide to Leeuwarden onder andere een Culturele Tour en een Street Art Tour. Tijdens de Highlights Tour en Leeuwarden Free Tour ontdek je de historische binnenstad van Leeuwarden. Duik in de geschiedenis van onze Friese Hoofdstad!

Musea

Leeuwarden barst van de interessante musea met de mooiste en spannendste exposities. Hier verhouden oud en nieuw zich perfect met elkaar. Musea in Leeuwarden bieden voor ieder wat wils: zo wordt het Keramiekmuseum Princessehof ook wel het Rijksmuseum van het Noorden genoemd, draait het Fries Museum de ene na de andere topexpositie en is het Natuurmuseum Fryslân altijd een feest om te bezoeken!

 

Klik hier voor meer informatie over de verschillende musea en tentoonstellingen

Winkelen

Shop jij graag bij de grote modewinkels en hippe pop-up stores, of zoek je liever naar verborgen pareltjes en unieke hebbedingetjes in schattige boetiekjes? In het historisch centrum van Leeuwarden vind je het allemaal! De grote modemerken, leukste boetiekjes en Friese speciaalzaken zijn verspreid over het centrum van de stad. Zo is de Kleine Kerkstraat al meerdere malen bekroond tot leukste winkelstraat van Nederland.

 

Aan de Oldehove vind je de Friese streekwinkel Priuw, uitgeroepen tot leukste winkel van Nederland! Waan je door de gezelligste straatjes van de stad, zoals het Naauw, de Sint Jacobsstraat en de Kelders. Behoefte aan een break tijdens het shoppen? Strijk neer op een van de vele terrasjes aan de grachten of de vele leuke cafés en restaurants. Shop till you drop!