De meerwaarde van ‘Samen’: hoe drie verschillende partnerschappen elkaar aanvullen en versterken

De meerwaarde van ‘Samen’: hoe drie verschillende partnerschappen elkaar aanvullen en versterken

De meerwaarde van 'Samen': hoe drie verschillende partnerschappen elkaar aanvullen en versterken

Ontmoeten: Carrousel (30 min)197Erwin Haandrikman, Hogeschool Windesheim, Nederland; Froukje Bos, Hogeschool Windesheim, Nederland

Zaal 15/16ma 11:25 - 12:25

Soms heb je een ander nodig om het beste in jezelf naar boven te halen. Dat realiseerden drie verschillende partnerschappen in de regio Zwolle zich in hun individuele zoektochten naar de meest optimale vorm van Samen Opleiden. Hierin hebben we elkaar gevonden. Wat klein begon in 2019 is inmiddels uitgegroeid tot een duurzaam en krachtig samenwerkingsverband waarin we elkaar aanvullen en versterken. We leiden samen ruim 500 studenten per jaar op en geven een substantieel deel van het curriculum van de tweedegraads lerarenopleidingen van hogeschool Windesheim in co-creatie vorm.

Onze samenwerking is inspirerend voor alle partijen. Docenten-in-opleiding zijn gedurende hun hele studie verbonden aan ons samenwerkingsverband en krijgen een compleet beeld van het gehele tweedegraads vakgebied. Onze samenwerking zorgt ook voor schaalvergroting, ruimere professionaliseringsmogelijkheden en kennisdeling.

Tijdens het congres laten onze studenten, schoolopleiders, werkplekbegeleiders en instituutsopleiders jullie in carrouselvorm graag zien hoe we het aanpakken en wat deze samenwerking ons in de praktijk oplevert. We delen onze materialen en werkvormen graag met jullie. Er is ook alle ruimte voor het stellen van vragen. We nodigen jullie daarnaast van harte uit om met ons mee te denken over hoe we onze positie in de regio nog verder kunnen versterken.

Kwaliteit en kenmerken van netwerken: Hoe werkt leren in netwerken? Hoe werken netwerken?
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.