Educatief-regionale samenwerking: door de bomen het bos…

Educatief-regionale samenwerking: door de bomen het bos…

Educatief-regionale samenwerking: door de bomen het bos...

Creëren: Workshop (60 min)244Joke Kiewiet-Kester, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Nederland

Zaal 12di 11:35 - 12:35

Regionale allianties, educatieve regio’s, ecosystemen, organisatienetwerken, infrastructuren…

In lijn met landelijke beleidsinitiatieven als Samen Opleiden & Professionaliseren (SO&P) en de Regionale Aanpak Personeelstekorten (RAP) treffen scholen en lerarenopleidingsinstituten elkaar in verschillende, elkaar (deels) overlappende educatief-regionale samenwerkingen. Met het aantal samenwerkingen groeit ook het aantal diffuus gebruikte termen. We zien door de bomen het bos niet meer.

In deze bestuurlijke wirwar zouden we bijna vergeten waar we het allemaal voor doen: goed onderwijs voor iedereen. En daarvoor hebben we genoeg blijvende, blijvend goede leraren en andere onderwijsprofessionals nodig. Dat is een dusdanig complex vraagstuk dat we het als individuele school, schoolbestuur of lerarenopleiding niet duurzaam tot stand kunnen brengen. Dáarom werken we samen. En daarom is het van belang om kennis van en zicht op samenwerkingen te hebben, actualiteiten te volgen.

In deze workshop wordt beleid, theorie, actualiteit en beroepspraktijk rond educatief-regionale samenwerking in kaart gebracht en onderling verbonden. Met die informatie creëren aanwezigen een overzicht van de samenwerkingsrelaties in de eigen beroepspraktijk en gaan daarover met elkaar in gesprek. Je verlaat de zaal met kennis, inzicht, overzicht en gesprekspunten voor de eigen praktijk.

Opdat we met elkaar het goede doen!

Regionale samenwerking voor een duurzame onderwijsarbeidsmarkt: Hoe organiseer je huidige en toekomstige vormen van (regionale) netwerken?
ecosysteem, organisatienetwerk, regio
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.