Opleidersnetwerk posthbo-opleiding rekencoördinator

Opleidersnetwerk posthbo-opleiding rekencoördinator

Opleidersnetwerk posthbo-opleiding rekencoördinator

Ontmoeten: Rondetafelgesprek (30 min)76Ronald Keijzer, IPABO, Nederland; Belinda Terlouw, Hogeschool KPZ, Nederland; Martine van Schaik, Marnix Academie, Nederland

Zaal 5ma 11:25 - 12:25

Met het oog op de kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs, wijst de overheid met enige regelmaat op het belang van een rekencoördinator op iedere basisschool. De opleiding tot rekencoördinator dient daarom van voldoende kwaliteit te zijn, maar ook voortdurend actueel gehouden te worden.

Bij de herziening van de posthbo-opleiding rekencoördinator van 2022 is in deze voortdurende actualisatie voorzien door de materialen via een digitale omgeving beschikbaar te stellen, waarbij deze digitale omgeving voor opleiders gelijk mogelijkheden biedt om materialen, opmerkingen en ideeën met elkaar te delen. Het gaat hierbij om het elkaar via een chat-functie wijzen op nieuwe ideeën of publicaties, het delen van zelfgemaakte uitwerkingen van materialen van de opleiding en het communiceren met de ontwerpers van de opleiding.

Tijdens het rondetafelgesprek bieden we kort zicht op de inhoud van de opleiding en gaan we met elkaar het gesprek aan over de manier waarop een netwerk van opleiders is gecreëerd. We delen voorbeelden van de dialoog binnen het netwerk en gaan in gesprek over hoe dit delen tussen opleiders verder geoptimaliseerd kan worden.

Betekenisvol en samen leren door opleiders: Hoe bereid jij je voor op de toekomst?
rekenen-wiskunde
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.