Regionale samenwerkingen inzetten binnen het leergebied Mens, Natuur & Technologie in de Pabo.

Regionale samenwerkingen inzetten binnen het leergebied Mens, Natuur & Technologie in de Pabo.

Regionale samenwerkingen inzetten binnen het leergebied Mens, Natuur & Technologie in de Pabo.

Inspireren: Individuele presentatie (30 min)159Petra Hauw, NHL Stenden, Nederland; Jolien van Heerde, NHL Stenden, Nederland; Age Wesselius, NHL Stenden, Nederland

Zaal 24/25di 13:35 - 14:35

In het DBE-curriculum van NHL Stenden vormen de actuele en complexe vragen uit de praktijk en de leervragen van de student het vertrekpunt voor leren en samenwerken. De leergebieden in de hoofdfase dienen integraliteit te stimuleren en te bevorderen: van kleine vakken met losse vakdocenten naar een gezamenlijke kracht.

In het leergebied Mens, Natuur & Technologie van Pabo NHL Stenden Groningen is in studiejaar 2022-2023 geexperimenteerd met een vernieuwde opzet van onderwijs in het DBE concept. Er is gekozen voor de opzet van een ‘leergebied op 1 dag’. Centraal op deze dag staat het ontmoeten, met en van elkaar leren en samenwerken aan complexe vraagstukken uit de praktijk. Elke dag heeft een thema, passend bij de inhoud van ‘Mens, Natuur & Technologie’. Tijdens deze dag werken studenten in Community of Learners, volgen verschillende, wisselende inspiratiesessies en werken samen in het atelier. Door deze opzet wordt het mogelijk om het netwerk om de opleiding heen in te zetten om expertise aan te bieden in inspiratiesessies of tijdens begeleiding of expertise-uitwisseling bij het werken in ateliers. Alle complexe vraagstukken zijn aangedragen door scholen of instanties in de omgeving met een contactpersoon als opdrachtgever.

Regionale samenwerking voor een duurzame onderwijsarbeidsmarkt: Hoe organiseer je huidige en toekomstige vormen van (regionale) netwerken?
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.