Abstracts

Thema: Woorden én daden!

 

Onderwijs is vaak onderwerp van actuele discussies, bijvoorbeeld over de kwaliteit van ons onderwijs, schooladviezen, het lerarentekort en hoe we leraren opleiden. Hoe kun je woorden geven aan wat je doet en wat daar goed aan is? Hoe kun je woorden van advies of theorie omzetten naar concrete daden?

 

Bij leerlingen en studenten – ook in lerarenopleidingen – is kennisontwikkeling sterk verweven met taalontwikkeling. Met het thema “Woorden én daden” willen we tijdens het Velon-Velov Congres 2025 dit thema verder verkennen en onderzoeken. Voor het Velon-Velov Congres 2025 roepen we lerarenopleiders en andere belanghebbenden bij het opleiden en professionaliseren van leraren op om goede voorbeelden, interessante opbrengsten, prikkelende vragen en inspirerende experimenten te delen voor het verrijken van het werk van lerarenopleiders. Het congres en het thema “Woorden én daden” krijgt een warm onthaal in Rotterdam.

 

We nodigen je uit om je bijdrage uit te werken binnen één van de vier programmalijnen:

 

1. Pedagogiek, didactiek en vakdidactiek
2. Kansrijke schoolloopbanen
3. Digitalisering en onderwijs
4. Regie, autonomie en leiderschap

 

Een bijdrage kan daarbij betrekking hebben op het opleiden en professionaliseren binnen, tussen onderwijssectoren, maar ook over de grens van de (onderwijs)sector heen.

dinsdag 10 september 2024Publicatie uitnodiging inhoudelijke bijdrage
woensdag 30 oktober 2024Deadline indienen inhoudelijke bijdragen
maandag 4 november 2024Online registratie open
donderdag 12 december 2024Berichtgeving over acceptatie
maandag 13
januari 2025
Deadline inschrijven sprekers / einde vroegboekkorting
woensdag 29
januari 2025
Publicatie definitief programma
maandag 10 en dinsdag 11 maart 2025Velon-Velov Congres 2025